Ondergrondse containers
Kunt u uw afval niet kwijt? Dan kunt u uw afval naar een andere ondergrondse container brengen of het mee terug nemen naar huis. Plaats het afval niet naast de container.
Is de container vol of is er sprake van een storing? Dan stellen we het zeer op prijs als u dit wilt melden via het webformulier. Dan kunnen wij de storing zo snel mogelijk verhelpen en/of de container legen. Vermeld s.v.p. het nummer van de ondergrondse container, deze vindt u op de bovenzijde van de zuil (witte stickers met zwarte getallen).
U kunt ook de klantenservice mailen of bellen.
Indien uw milieupas kapot is, kunt u kosteloos een nieuwe pas aanvragen. Neem hiervoor contact op met Cure Afvalbeheer via servicenummer 040-293 23 77.
Indien u uw milieupas kwijt bent, kunt u voor € 15,00 een nieuwe pas aanvragen. Neem hiervoor contact op met Cure Afvalbeheer via servicenummer 040-293 23 77.
Nieuwe bewoners van een bestaande of nieuwbouwwoning kunnen, binnen 3 maanden na inschrijfdatum, kosteloos een gemeentepas aanvragen voor de ondergrondse container bij de klantenservice (als dit voor uw woning van toepassing is). U moet wel officieel ingeschreven staan op het woonadres. Na 3 maanden betaalt u € 15,- voor de gemeentepas.
Bent u voor uw afval aangewezen op een ondergrondse container, dan kunt u die openen met uw milieupas. Hou er wel rekening mee dat uw pas alleen geschikt is voor afvalcontainers bij u in de buurt.
Er staan verschillende type containers in Valkenswaard die ook verschillend werken. Binnenkort staan alle type containers en de handleiding op onze website.
Maakt u gebruik van een andere container en wilt u graag een handleiding ontvangen? Neem dan contact op met onze klantenservice.
Nee, in Valkenswaard betaalt u een vast bedrag per jaar voor het aanbieden van uw restafval. U hoeft dus niet te betalen voor iedere keer dat u gebruik maakt van de container.
Een ondergrondse container is een grote verzamelcontainer die zich grotendeels onder de grond bevindt. Bewoners van flats, appartementen en bovenwoningen kunnen hier hun rest- en GFT-afval inleveren. De containers zijn te openen met een gemeentepas of Cure milieupas.
Bewoners van een eengezinswoning of bovenwoning met tuin, gebruiken een grijze minicontainer (kliko) voor het restafval en een groene minicontainer (groenbak) voor het groente-, fruit- en tuinafval.
Woont u in een flat of appartement, dan kunt u gebruik maken van (ondergrondse) verzamelcontainers bij u in de buurt.
Bij supermarkten en parkeerterreinen van winkelcentra vindt u verzamelcontainers voor glas, plastic of PBD en textiel.