Containers
Als het vriest dan loopt u het risico dat sommige containers niet geheel leegvallen omdat het afval is vastgevroren.
Cure schudt al extra met de containers maar kan dit niet nog meer doen omdat anders de containers kapot gaan. Het heeft ook geen zin om terug te komen na uw melding omdat de weersituatie niet is veranderd en de container nog steeds niet leeg valt.
Wij vragen u vriendelijk om uw minicontainer op de eerstvolgende ophaaldag op tijd aan straat te zetten.
Voor Eindhoven en Geldrop-Mierlo is dit 7:30 uur
Voor Valkenswaard is dit 7 uur.
Is uw minicontainer niet geleegd? Maak dan - binnen 2 werkdagen - een melding via het webformulier of neem - binnen 2 werkdagen - contact op met de klantenservice van Cure Afvalbeheer.
Is uw afvalcontainer kapot of kwijt, dan kunt u (gratis) een nieuwe aanvragen. Neem daarvoor contact op met de klantenservice van Cure Afvalbeheer via 040 - 2500 130.
Op de pagina over de afvalkalender Eindhoven ziet u wanneer het afval in uw wijk wordt opgehaald. Hier vindt u ook een overzicht van inhaaldagen rondom de feestdagen. Op inhaaldagen rijden de inzamelvoertuigen wellicht op een ander tijdstip door uw straat dan u gewend bent, dus zorg ervoor dat uw afval op tijd buiten staat. De inzamelvoertuigen rijden om 7.30 uur uit.
De aanbiedtijden van uw afvalcontainers worden bepaald door uw gemeente. Onze inzamelvoertuigen rijden om 07.30 uur uit. Zorg dat uw afvalcontainer tijdig aan de openbare weg staat. Met de Cure Afval app kunt u notificaties instellen.
De aanbiedtijden van uw afvalcontainers worden bepaald door uw gemeente. Onze inzamelvoertuigen rijden om 07.30 uur uit. Zorg dat uw afvalcontainer tijdig aan de openbare weg staat. Met de Cure Afval app kunt u notificaties instellen.
Ja, u kunt uw afvalcontainer (kliko) gratis omruilen voor een ander formaat. Neem hiervoor contact op met de klantenservice van Cure Afvalbeheer via 040 - 2500 130.
U hebt de keuze uit twee formaten:
140 liter
- 50,5 cm breed, 55.5 cm diep en 110 cm hoog
- de container weegt 10 kg, zonder afval
- u kunt de inhoud van ca. 3 vuilniszakken in deze container kwijt
240 liter
- 58 cm breed, 75,5 cm diep en 110 cm hoog
- de container weegt 13,5 kg, zonder afval
- u kunt de inhoud van 4 tot 5 vuilniszakken in deze container kwijt
- Plaats uw afvalcontainer zo dat het handvat van de straat af gericht is.
- De afvalcontainer mag niet zwaarder zijn dan 70 kg en het deksel moet helemaal sluiten.
- Grote en harde materialen, zoals boomstronken, houtblokken, metalen en bouw- en sloopafval, mogen niet in de afvalcontainer, maar kunt u naar de milieustraat brengen.
- Bij een wegafsluiting biedt u uw huisvuilzak of afvalcontainer op een plaats die bereikbaar is voor de vuilniswagen, buiten de bebording die de afsluiting aangeeft, aan.
Als nieuwe bewoner van een bestaande of nieuwbouwwoning kunt u zelf de afvalcontainers aanvragen bij onze klantenservice. U moet wel officieel ingeschreven staan op het woonadres. Hier zijn geen kosten aan verbonden.
Mensen met een lichamelijke beperking kunnen de minicontainer niet altijd op de verzamelplaats aanbieden. Met een 'uitzonderingssticker' kunt u uw afval daarom voor uw huis op het trottoir aanbieden, op gemeentegrond. Komt u hiervoor in aanmerking, vraag de sticker dan aan via onze klantenservice via telefoonnummer 040 – 2500 130. Vermeld uw naam, adres, telefoonnummer en de reden waarom u de sticker aanvraagt.
Bewoners van een eengezinswoning of bovenwoning met tuin, gebruiken een grijze minicontainer voor het restafval en een groene minicontainer voor het groente-, fruit- en tuinafval.
Woont u in een flat of appartement, dan kunt u gebruik maken van (ondergrondse) verzamelcontainers bij u in de buurt.
Bij supermarkten en parkeerterreinen van winkelcentra vindt u verzamelcontainers voor glas, papier en textiel.
De minicontainer is de officiële term voor een afvalcontainer met twee wielen. Kliko is een merknaam en mag alleen gevoerd worden door minicontainers die door Kliko gemaakt zijn. Minicontainers bestaan in verschillende formaten. Cure Afvalbeheer voert twee verschillende maten minicontainers: 140 liter en 240 liter.
Door alle containers van een chip te voorzien wordt een 100% volledige administratie mogelijk gemaakt. et uitzetten en vervangen van containers kan snel worden verwerkt. Het is mogelijk om containers die worden gestolen, of containers die door bewoners zijn meegenomen op te sporen. Het vaker dan toegestaan aanbieden van containers kan worden tegengegaan. Cure Afvalbeheer kan de routes beter afstemmen op het aanbiedgedrag. Het containerbeheer en het verhelpen van eventuele problemen wordt aanzienlijk eenvoudiger. De chip is gekoppeld aan een adres (objectgegevens) en niet aan een persoon (naam). De gegevens worden alleen voor de interne bedrijfsvoering gebruikt en zijn niet openbaar. De gegevens worden gebruikt conform de wet registratie persoonsgegevens.
Bij elk laagbouw adres in Eindhoven dienen een grijze container voor restafval en een groene container voor GFTE afval aanwezig te zijn. De blauwe container voor oud papier en karton is niet verplicht. U moet het oud papier dan wel gescheiden houden van het overige restafval. Het mag dus niet in de grijze of groene container. Het oud papier kan niet meer in dozen aan de weg worden gezet. Als u geen blauwe container wil moet u het zelf wegbrengen naar bijvoorbeeld de verzamelcontainers van een vereniging/school bij u in de buurt.
Ieder huishouden betaalt jaarlijks afvalstoffenheffing. Voor dit bedrag halen wij uw afval op. Hiervoor krijgt u een basis-set containers: Max. één gratis grijze container, max twee groene containers en max twee blauwe containers voor oud papier. In het Uitvoeringsbesluit van 2021 is bepaald dat voor een tweede grijze container ook extra betaald moet worden. Dit gaat in vanaf 2024. De eerste rekening ontvangt u in 2025.