Onder glasafval verstaan we glasverpakkingen, zoals lege potten pindakaas, pastasauzen, wijnflessen en parfumflesjes. Glas is 100% recyclebaar en daarom is het van belang dat u het scheidt van het overige afval.
Grote glazen voorwerpen en vlakglas (zoals ruiten) die niet in de container passen, kunt u bij de milieustraat inleveren.
Wat gebeurt er met het glas?
Glas kan eindeloos hergebruikt worden zonder verlies van kwaliteit. De scherven van lege glazen flessen en potten worden verwerkt tot glas voor de productie van nieuwe flessen en potten.
Glas in het kort
-
U mag glas met deksel en restjes inleveren
- Glasafval brengt u naar de glascontainer
-
Glas van spiegels, gloeilampen en ruiten brengt u naar de milieustraat
-
Glas kan eindeloos hergebruikt worden
Hoe kunt u het glas scheiden?
U kunt dit glas inleveren bij speciale (ondergrondse) glascontainers die u vindt bij winkelcentra en grote supermarkten in uw woonplaats. Daar scheidt u het glas in drie verschillende kleuren: groen, bruin en wit (transparant). Bent u slechtziend of twijfelt u over de kleur van het glas? Breng het glas dan naar de milieustraat waar de medewerkers u kunnen helpen bij het scheiden.
Wat hoort er wel / niet in de glascontainer?
Wel
- Glasverpakkingen van dranken, zoals wijn- en bierflessen
- Glasverpakkingen van voedsel, zoals potten pindakaas, pastasauzen en groenten
- Glasverpakkingen van cosmetica, zoals foundation en crèmes
- Lege glazen medicijnflesjes/-potjes
- 'Klein glas', zoals potjes babyvoeding en kruidenpotjes
- Glazen deodorantrollers
- Parfumflesjes
Niet
- Glazen ovenschalen of ander hittebestendig glas (NB: dit is keramiek en zeer verstorend voor het recyclingproces)
- Porselein en aardewerk
- Spiegels
- Gebroken ruiten (vlak glas)
- Kristal (glas)servies
- Gloei- en spaarlampen, tl-buizen
- Autoruiten
- Kruiken van alcoholhoudende dranken en bitters
Eindhoven: Cure hanteert de kaders en richtlijnen rondom afvalinzameling bij woningbouw-, transformatie- en herinrichtingsprojecten zoals beschreven in dit document.
Tip!
"Verzamel uw glas en neem het mee als u boodschappen gaat doen. U mag het glas met deksel en restjes in de container doen. Wel zo handig!"
Wat hoort in welke bak?
Wil je precies weten waar je bepaald afval kwijt kunt? Ga dan naar de Afvalscheidingswijzer en voer het type afval in. Dan krijg je meteen te zien waar het afval thuis hoort.
Altijd uw afvalkalender bij de hand
Met de Cure Afval app heeft u altijd uw eigen afvalkalender bij de hand. Stel push-notificaties in en u krijgt een bericht wanneer uw oud papier aan de straat mag! Liever de afvalkalender online inzien? Kijk dan op www.mijnafvalwijzer.nl.